Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS

In de oudheid werd al uitgegaan van het feit dat lichaam en geest één zijn. Wij vinden dat dit ook zo is.

Vitaliteitfactor - Plato Quote versie E basis 001 definitiet

Bij fysieke (lichamelijke) gezondheid zijn vergelijkbare deelgebieden als bij mentale gezondheid zichtbaar, deze worden alleen vaak anders ingevuld. Wij noemen hier de belangrijkste factoren van Fysieke Gezondheid:

Rust reinheid en regelmaat OMC Vitaliteit Centra

  • Voeding
  • Beweging (sport)
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • (Chronische) lichamelijke ziekte
  • Mentale gesteldheid
Juist de combinatie van deze factoren maakt of u zich wel of niet ‘lekker in uw vel’ voelt. We praten bewust niet van ‘goed’, tenslotte is dat een subjectief begrip en voor iedereen anders. Fysiek gezond zijn wordt door uzelf bepaald, bijvoorbeeld van a-sportief tot topsport. Dat wil niet zeggen dat degene die topsport beoefent een betere fysieke gezondheid heeft (in zijn of haar beleving) dan degene die geen sport beoefent. 

Fysieke Gezondheid is één van de drie hoofdgebieden van de Vitaliteitfactor waar Vitaliteit Experts mee werken. Fysieke Gezondheid is bij Vitaliteit Groep Nederland meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Bewegen en voeding zijn de 3 andere bestandsdelen van het Fysieke deel van de Vitaliteitfactor:

20170722 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2-1-A def22 250P

IGZ+ Vitaliteit Centra heeft behandelaars of begeleiders die juist op de diverse deelgebieden werkzaam zijn als generalist of specialist. Denk aan voedings- en bewegingsdeskundigen, fysiotherapeuten, maar ook coaches.


Meer lezen over Mentale Gezondheid?


Ga naar de pagina Lichamelijk, Beweging of Voeding

Banner VGNL Visie - Instituut 002