Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Iedereen maakt deel uit van onze samenleving, de maatschappij. De een heeft hierin een actievere rol dan de ander. Sommige zijn heel jong en gaan al dan niet naar school, anderen zijn oud(er), de een werkt, de ander is werkzoekende, gepensioneerd of afgekeurd. Kortom; iedereen heeft zijn of haar rol in de maatschappij, of u het nu wilt of niet.

201700822 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2 2 Q 001

Wanneer u bewuste keuzes gaat maken om uw rol in de maatschappij te veranderen, krijgt u die rol en de regie zelf in handen.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heeft u nodig om beter te functioneren”. U vertelt dat u als succesvol werknemer alles heeft wat uw hartje begeert. Een boeiende baan, een lieve en mooie vrouw, leuke kinderen, een groot huis en twee auto’s voor de deur. U gaat regelmatig uit met uw uitgebreide vriendenkring en vindt het geen probleem de rekening op te pakken. Met uw gezin gaat u vier keer per jaar op vakantie in het buitenland. Kortom: het leven lacht u toe. Maar dan slaat het noodlot toe: het bedrijf waar u altijd voor hebt gewerkt, gaat failliet.

U zag ‘de bui al een tijdje hangen’, maar dacht dat het wel los zou lopen. En nu staat u op straat. U heeft nog wat meegekregen om de eerste maanden financieel te kunnen overbruggen, maar dat potje is al snel leeg. U gaat vol goede moed solliciteren om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Helaas gaat het in de hele branche slecht en u krijgt de ene afwijzing na de andere. Inmiddels stapelen de rekeningen zich op en teert u in op uw spaargeld.

maatschappij en vitaliteit - bankroet - vitaliteitgroep.nl

De relatie met uw vrouw komt onder druk te staan. Vakanties zijn van de baan en ook de avondjes uit zijn geschrapt van het programma. De auto’s zijn vervangen door één tweedehands exemplaar en u heeft noodgedwongen uw huis in de verkoop gezet. Ver onder de verkoopwaarde wordt dit verkocht, waardoor een restschuld ontstaat.

U voelt steeds meer de grond onder uw voeten wegzakken en voelt zich onder druk gezet door uw vrouw en uw sociale omgeving. Steeds vaker zegt u ‘nee’ op uitnodigingen van de paar vrienden, die u nog over heeft.

Inmiddels woont u in een bescheiden flatje in een ander deel van de stad. U en uw vrouw zijn bijna altijd samen thuis als de kinderen naar hun (nieuwe) school zijn. De relatie met uw vrouw verslechtert. Zij wil dat u weer zo snel mogelijk aan het werk gaat en genoeg geld verdient om haar oude levensstijl weer op te kunnen pakken. Zij toont weinig begrip voor uw situatie. Uiteindelijk vraagt zij echtscheiding aan en neemt de kinderen mee.

U verhuist naar een 2-kamerappartement, dat u nog net kunt betalen. De maandelijkse alimentatie, de openstaande schulden e.d. laten u weinig financiële armslag. Van uw aanvankelijke optimisme is niets meer over. Uw vrienden ziet u niet meer, u bent niet meer die vrolijke Frans die zij kenden. U voelt zich steeds eenzamer en somberder worden. Wat heeft u nodig om uw leven een positieve wending te geven?

maatschappij en vitaliteit - eenzaam - vitaliteitgroep.nl

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Baanverlies (bijv. a.g.v. ziekte)
  • Re-integratie
  • Relationele problemen (privé, werk, school etc.)
  • Angsten/remmingen/belemmeringen
  • Schuld & schaamte
  • Plotselinge crisis
  • Omgaan met handicaps en beperkingen

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer uw Vitaliteitfactor (test + gesprek) is vastgesteld, wordt snel duidelijk wat er voor u specifiek nodig is om weer goed te kunnen functioneren.

Tijdens het eerste gesprek (intake) komt naar voren dat u op verschillende (deel-)gebieden problemen ervaart. U voelt zich somber en uitgeblust, heeft financiële problemen, juridische hulpvragen en van uw rijke sociale leven is weinig over.

Kortom: U ervaart klachten op alle deelgebieden van de Vitaliteitfactor:
Mentaal (Psychisch, Welzijn en Zingeving), Fysiek (lichamelijk) en Omgeving (Werk, Inkomen, Maatschappij, Sociaal, Juridisch).

maatschappij en vitaliteit - natuurcoaching - vitaliteitgroep.nl

Uw psychische klachten zijn niet ernstig genoeg om te verwijzen naar een psychiater of psycholoog. U gaat met een Vitaliteit Expert (coach) aan de slag om uw mentale vitaliteit te verbeteren. De wandelingen in de natuur, die u en uw coach maken, geven veel verheldering en u bent ook in beweging. In dezelfde tijd krijgt u adviezen van de voedingsconsulent, waardoor u zich al snel fitter voelt. Met de loopbaancoach ontdekt u uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en bereidt u zich voor op uw eerste sollicitatiegesprek. Door deze acties merkt u dat u zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde toenemen. Door uw veranderde houding reageren de mensen uit uw omgeving positiever op u. U neemt de uitnodiging van een kennis om iets te gaan drinken aan. Uw sociale leven begint langzaam weer op gang te komen.

Ondertussen heeft u met de financieel adviseur/crisismanager en de jurist gesproken over de oplossing van uw financiële problemen en uw juridische zorgen. Een en ander is in gang gezet en dat stelt u gerust.

Doordat de Vitaliteit Experts een totaalpakket aan diensten bieden op alle deelgebieden van uw Vitaliteitfactor (mentaal, fysiek, omgeving – o.a. werk & inkomen, sociaal-maatschappelijk, financieel, juridisch – kunnen alle (bijkomende) hulpvragen tegelijk worden aangepakt.