Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Behalve dat u een inkomen verkrijgt door werk, kan werk ‘problemen’ met zich mee brengen. Bijvoorbeeld werkstress (of privéstress, die u meeneemt naar uw werk). Dit kan resulteren in overspannenheid of zelfs een burn-out. U kunt ook te maken krijgen met pesten, onderwaardering, vervelende collega’s of andere zaken die u het plezier tot werken ontnemen. Maar ... ontslag is geen optie, omdat dan uw inkomen lager wordt en uw (financiële) verplichtingen onder druk komen te staan. Allemaal problemen die te maken hebben met uzelf (mentaal of fysiek) en/of uw omgeving. Met het doen van de digitale test Vitaliteitfactor kunnen wij, in combinatie met een gesprek, analyseren waar bij u de problemen liggen en belangrijker nog, wat gedaan kan worden deze op te lossen.

201700822 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2 2 Q 001


Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heeft u nodig om beter te functioneren”. U vertelt dat u collega’s hebt die continu hun werk op uw bureau leggen en u voert het (zonder klagen) keer op keer uit. Uw eigen werk komt hierdoor onder druk, waardoor uw leidinggevende veel kritiek op u heeft waartegen u zich niet kunt verweren.

Het resultaat is dat u tijd te kort komt en de werkstress alleen maar toeneemt. Uw gezin klaagt dat u vaak laat thuis bent en in het weekend ook nog aan het werk bent. Een burn-out ligt op de loer.

werk en vitaliteit - pesten - vitaliteitgroep.nl

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Ontslag
  • Loopbaan-/opleidingoriëntatie
  • Re-integratie
  • Werk-/schoolgerelateerde (psychische) problematiek/werkstress/burn-out
  • Pesten

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer uw Vitaliteitfactor (test + gesprek) is berekend, wordt duidelijk wat er specifiek voor u nodig is om bovengenoemde problemen op te lossen. Voor nu en in de toekomst. Het veranderen van gedrag (assertiviteit) zal één van de basiszaken zijn die veranderd dient te worden. Een traject met één van onze Vitaliteit Experts biedt uitkomst.

Het traject is afhankelijk van uw wensen en de Vitaliteit Expert van uw keuze. Naast assertiviteit, is werken aan een betere verdeling van uw tijd tussen werk en privé een goede insteek. Stress (zowel thuis als op het werk) kan hiermee worden voorkomen. De coach zal onderzoeken hoe u uw gedrag kunt veranderen om naar een gezonde werksituatie te komen.

werk en vitaliteit -relax - vitaliteitgroep.nl

Werk en de Vitaliteitfactor (preventief)

De Vitaliteitfactor is ook preventief inzetbaar. Wanneer u de Vitaliteitfactor heeft laten uitrekenen, kunt u dit periodiek herhalen. Wij hebben speciaal hiervoor een abonnement op de Vitaliteit Expert, waardoor u bijvoorbeeld 4x per jaar een gesprek heeft met de Vitaliteit Expert van uw keuze. Doordat uw omgeving continu verandert (denk aan: werk, relaties, inkomen et cetera) kan de Vitaliteitfactor, al is het maar tijdelijk, fluctueren. Uw Vitaliteit Expert kent u en weet wat u nodig heeft om een maximale vitaliteit, zowel mentaal als fysiek, te bereiken.

Voor meer informatie over het abonnement op uw Vitaliteit Expert kunt hier u contact met ons opnemen.

Investeren in uw vitaliteit voorkomt (hoge) kosten door ziekte, verlies van werk of andere problemen.