Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS

Verschillende zaken hebben invloed op uw mentale (psychische) gezondheid. De belangrijkste deelgebieden zijn:

Genetisch OMC Vitaliteit Factor

  • Voeding
  • Beweging
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • Communicatie
  • Fysieke gesteldheid
  • (Chronische) lichamelijke ziekte


De individuele gebieden zijn niet de veroorzaker van klachten, maar een combinatie hiervan. Voeding is essentieel voor onze mentale (en fysieke) gezondheid. Denk aan de invloeden van roken, drank (ook koffie), medicatie en drugs, die een negatieve werking (kunnen) hebben. Minder voor de hand liggend zijn hormonen, zoals het stresshormoon cortisol en bijvoorbeeld adrenaline.20170722 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2-1-A def22 250POok hier zijn de combinaties tussen mentaal en fysiek duidelijk zichtbaar. Bij adrenaline bijvoorbeeld: bij voldoende aanmaak kan men op een hoger niveau presteren. Veelal is dit tijdelijk en zal het lichaam, maar ook de geest, gaan reageren met bijvoorbeeld vermoeidheid. Een groter bewijs voor een holistische aanpak is bijna niet mogelijk.


Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra

Bij het meten van de vitaliteit zullen dus lichaam en geest meegenomen dienen te worden. De behandelaars van IGZ+ Vitaliteit Centra (lees: begeleiders) zijn: coaches, trainers, psychologen, opvoeddeskundigen, logopedisten et cetera.

Deze mentale Vitaliteit Experts werken samen met de eerder genoemde fysieke Vitaliteit Experts. Samen begeleiden zij u naar een betere kwaliteit van leven in samenhang met alle eventuele beperkingen op mentaal of fysiek gebied. Leven met een zo’n hoog mogelijke kwaliteit is met de juiste begeleiding voor iedereen mogelijk.Meer lezen over Mentale Gezondheid? Ga naar de pagina’s Psychisch, Welzijn of Zingeving.


Banner VGNL Visie - Instituut 002