Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Steeds minder mensen zijn aangesloten bij een kerk of bij een groep met duidelijke regels wat betreft normen, waarden, overtuigingen en leven. Hierdoor kunnen mensen zich stuurloos en verloren voelen. Vragen als “Wat heeft mijn leven voor zin?”, “Waarom leef ik eigenlijk?”, “Wat moet ik met mijn leven?” kunnen dan een rol spelen. Wanneer het antwoord op (één van) deze vragen onbeantwoord blijft, kan dit het gevoel van eigenwaarde aantasten en uiteindelijk leiden tot depressie.

201700822 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2 2 Q 001

Zingeving is het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Zingeving kan gebaseerd zijn op geloof, rede en esthetiek.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heeft u nodig om beter te functioneren”. U vertelt dat u bent opgevoed in een gereformeerd gezin. De regels waren duidelijk, er was structuur en bepaalde dingen ‘deed je niet’, omdat dit ‘onfatsoenlijk’ was. Eenmaal volwassen vond u de regels van de kerk benauwend en heeft u zich losgemaakt van uw geloof of in ieder geval van uw kerk.

Dit heeft lang als een bevrijding gevoeld, maar nu u ouder wordt, bent u ‘de weg kwijt’. U heeft geen vervanging kunnen vinden voor de duidelijke regels uit uw opvoeding, waarvan u zich heeft afgekeerd, maar die wel richting gaven aan uw leven. U bent zoekende naar ‘houvast’, naar een richting in uw leven, een doel.

zingeving en vitaliteit - de denker - vitaliteitgroep.nl


Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Levensvraagstukken
  • Geloofsvraagstukken
  • Burn-out
  • Depressie

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer uw Vitaliteitfactor (test + gesprek) is vastgesteld, zou het zomaar kunnen dat u op meer deelgebieden van uw vitaliteit problemen ervaart.
Uit de resultaten van de Vitaliteitfactor, wordt al snel duidelijk wat er specifiek voor u nodig is om uw (mentale) vitaliteit te verbeteren of te herstellen.

Met een coach kunt u onderzoeken wie u bent, wat uw wensen en mogelijkheden zijn, wat uw levensdoel is en hoe u dit kunt bereiken. Naast begeleiding, kunt u middels trainingen of workshops dichter bij uzelf komen en uw weg weer voor u zien. Onze Vitaliteit Experts bieden tevens preventie en nazorg.