In de Oudheid werd door o.a. Plato al uitgegaan van het feit dat lichaam en geest één zijn. Wij vinden dat dit ook zo is.Banner Plato VGNL van twee naar drieeenheid 003Bij fysieke (lichamelijke) gezondheid zijn vergelijkbare deelgebieden als bij mentale gezondheid zichtbaar, deze worden alleen vaak anders ingevuld. Wij noemen hier de belangrijkste factoren van Fysieke Gezondheid:

Rust reinheid en regelmaat OMC Vitaliteit Centra

  • Voeding
  • Beweging (sport)
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • (Chronische) lichamelijke ziekte
  • Mentale gesteldheid
Juist de combinatie van deze factoren maakt of jij je wel of niet ‘lekker in je vel’ voelt. We praten bewust niet van ‘goed’, tenslotte is dat een subjectief begrip en voor iedereen anders. Fysiek gezond zijn wordt door jou bepaald, bijvoorbeeld van a-sportief tot topsport. Dat wil niet zeggen dat degene die topsport beoefent een betere fysieke gezondheid heeft (in zijn of haar beleving) dan degene die geen sport beoefent. 

Fysieke Gezondheid is één van de drie hoofdgebieden van de Vitaliteitfactor waar Vitaliteit Experts mee werken. Fysieke Gezondheid is bij Vitaliteit Groep Nederland meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Bewegen en voeding zijn de 2 andere bestanddelen van het Fysieke deel van de Vitaliteitfactor:20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defIGZ+ Vitaliteit Centra heeft behandelaars of begeleiders die op de diverse deelgebieden werkzaam zijn als generalist of specialist. Denk aan voedings- en bewegingsdeskundigen, fysiotherapeuten, maar ook coaches.


Meer lezen over Mentale Gezondheid?


Ga naar de pagina Lichamelijk, Beweging of Voeding

Banner3 Opleiding Vitaliteit Groep basis2 Algemeen2


 


20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

 
Met de IGZ+ TEST krijgt u een indicatie van
uw Vitaliteit (mentaal | fysiek | omgeving)


De IGZ+ TEST is onderdeel van Campagne
Check Je Vitaliteit van stichting IGZ+
(er zijn geen kosten verbonden aan deze test)

20180901 LOGO IGZ TEST NIEUW Z-W DEF