Human Capital Performance | aftersales in de vorm van nazorg

Als het goede komt in drieën zegt het spreekwoord, zo ook Human Capital Performance: HCP-advies, een HCP-traject en HCP-nazorg, een 3-eenheid waardoor vitaliteit binnen uw organisatie wordt gewaarborgd, ook na een HCP-traject. Juist nazorg is belangrijk wanneer u duurzaam met de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers aan de slag wilt. 

HCP-nazorg kan bestaan uit de volgende elementen of een combinatie daarvan:

  • nazorg met de VQ-app
  • een digitaal aanvullen opleidingstraject
  • extra individuele begeleiding en/of behandeling
  • een periodieke afspraak met de Vitaliteit Consultant


Oftewel, ook na een HCP-traject is de Vitaliteit Consultant beschikbaar om uw organisatie te leiden naar duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. 


20200601 Vitaliteit Quotiënt Dashboard voor Leefstijl Gezondheidszorg 004


Burn-out binnen de organisatie voorkomen

De afelopen decennia komt burn-out steeds meer voor binnen bijna alle organisaties. Zoals het woord al zegt en de afbeelding weergeeft, de medewerker heeft zoveel op zijn of haar bordje, zowel op het werk als thuis, dat deze persoon meer vraagt van zichzelf dan mogelijk is. Het vervelende is dat bij een burn-out collega's vaak zeggen 'Ik zag het niet aankomen'. Iemand die richting burn-out gaat weet dat meestal goed te verbergen. Verbergen voor het VitaliteitQuotient, oftewel Human Capital Performance kunnen ze niet, zeker niet met HCP-nazorg.

Met HCP-nazorg kunt u werken met de VQ-app. Uw medewerkers vullen periodiek (een deel van) de VQ-vragenlijst in, deze wordt gemonitored door de Vitaliteit Consultants en zijn of haar VQ Experts. Wanneer één of meer van uw medewerkers in het 'oranje of rood' schiet, neemt de betrokken VQ Expert gelijk contact op met uw medewerker en kan, waar nodig, direct aktie worden ondernomen. Nazorg of voorzorg, dat is de vraag.


20201214 drops of water water nature liquid 40784 banner VGNL BASIS met logo DEF blw rnd2


 

Nazorg of juist voorzorg

HCP-nazorg is dus feitelijk voorzorg. U heeft een bepaald resultaat geboekt met het HCP-traject en via deze HCP-nazorg wordt dit behouden en positief uitgebouwd. Via één van onze partners werken wij samen binnen opleidingsplatform waarbinnen (een deel van) uw medewerkers trainingen kunnen volgen op het gebied van vitaliteit, leefstijl en gezondheid. Alles gericht om duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers zoveel als mogelijk te waarborgen.

Juist in deze coronacrisis wordt duidelijk hoe belangrijk het VitaliteitQuotient (VQ) is en dus Human Capital Performance voor uw organisatie is, op welke wijze dan ook. Bij vitaliteit denken mensen vaak aan 'fit zijn' of 'gezond eten', dat is zeker een onderdeel van vitaliteit. Waar het VQ uniek in is, is dat er veel ruimte is voor de dymaische omgeving (sociaalmaatschappelijk, financieel & juridisch en werk & inkomen).

In deze coronatijden zijn veel mensen niet zeker van hun baan of denken dat ze er niet zeker van zijn. Dit geeft veel stress en onduidelijkheid en de medewerker neemt dit met naar zijn of haar partner. Wanneer de partner in dezelfde situatie zit wordt de druk alleen maar opgevoerd. Het VQ biedt veel informatie voor nazorg en vooral voorzorg. 


20210201 HCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand DEFVitaliteitQuotient en de VQ-analyse

Een berekening van het VitaliteitQuotient betekent veel informatie in een individueel VQ-adviesrapport. De drie hoofdgebieden komen uitgebreid aan bod en uiteraard ook de 11 deelgebieden. Het VQ-adviesrapport is een waardevol document waar de zorgconsument (medewerker) mee aan de slag kan voor zijn of haar eigen vitaliteit, leefstijl en gezondheid.

U kunt zich voorstellen dat bij een organisatie met 100 medewerkers de informatie duizelingwekkend wordt. Behalve de 100 individuele VQ-rapoorten (voor elke medewerker) komt er ook veel andere data beschikbaar over uw medewerkers, de verschillenden afdelingen of zelfs locaties en de onderlinge relaties.

Hieruit zijn trendlijnen te trekken die een voorspellend karakter hebben en hiermee kan door de Vitaliteit Consultant maar ook door directie en management van de organisatie gestuurd worden. Wij lichten één en ander graag toe.Human Capital Performance, van advies tot nazorg.


20210201 HCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand DEFEen eerste vrijblijvende afspraak, via een telefonisch contact of een beeldbelafspraak, kan in deze coronatijd veel duidelijkheid geven. Voor zowel de opdrachtgever als de Vitaliteit Consultant is daarna een persoonlijke afspraak op locatie van belang voor wederzijds vertrouwen en uiteraard om de werkplek van de opdrachtgever te leren kennen. 
 

Voor direct contact kunt u bellen of mailen met onze senior Vitaliteit Consultant Martin Jan Melinga, Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en is tevens directeur Human Capital Performance.

 


 

U kunt natuurlijk ook eerst verder lezen bij HCP-adviesHCP-traject en/of HCP-Over ons in het menu van deze website

 

 20200615 Campagne Egg VGNL Banner kolom
klik op het logo voor contact met
één van de Vitaliteit Consultants
 


20200327 Banner volg opleiding Vitaliteit Groep sterren 002

20200202 Beeldmerk VQ  gratis Test V2 002 250p IGZ HP