Human Capital Performance
 | Protection by VitaliteitQuotient

Vitaliteit Groep Nederland is hét kennis- en opleidingsinstituut binnen vitaliteit, leefstijl en gezondheid.

In 2016 is het VitaliteitQuotiënt (VQ) ontwikkeld en nu na 5 jaar onderzoek en ontwikkeling is ook de collectieve VQ-analyse beschikbaar, voor werkgevers en werknemers. Het collectieve VitaliteitQuotient is belangrijkste ingrediënt binnen ons programmHuman Capital Performance (HCP).

HCP is een (preventieve) tool voor werkgevers die graag met vitale medewerkers werken. Gezondheidsklachten worden, binnen het VQ, vroegtijdig opgemerkt en ziekteverzuim wordt voorkomen of verminderd. De Vitaliteit Consultant biedt via haar VQ-experts ook directe begeleiding en/of behandeling van werknemers. 


20200202 VGNL Advies vitaliteit consultant V1


Vitaliteit Groep Nederland werkt nauw samen met Stichting IGZ Plus | Leefstijl Gezondheidszorg, en heeft ook een substantiële bijdrage geleverd aan het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040'. Het rapport kunt u downloaden via www.igzplus.nl


 

Door de collectieve VQ-analyse binnen Human Capital Performance (HCP) is het nu het mogelijk de verhoudingen (positief en negatief) tussen medewerkers op het gebied van vitaliteit en leefstijl te meten en te analyseren. Hierdoor is het gedrag duurzaam te sturen waardoor een optimale situatie ontstaat binnen de organisatie. 

Omdat omstandigheden veranderen, denk aan het coronavirus en de invloed daarvan, is het mogelijk om via HCP-metingen periodiek te blijven meten bij uw organisatie met onze VQ-app.

HCP is meer dan een vitaliteitscan, het is een programma om aan een duurzaam vitale organisatie te werken met vitale en gezonde medewerkers. Met HCP heeft u een waardevolle secundaire voorwaarde voor uw medewerkers.


20201214 drops of water water nature liquid 40784 banner VGNL BASIS met logo DEFDe werkgever en Human Capital Performance 

Vitaliteit, leefstijl en gezondheid van werknemers is van belang voor iedere werkgever, voor de één wat meer dan voor de ander. Zeker in deze onzekere tijden tijdens de coronacrisis die al bijna een jaar duurt.

Belangrijk vraag is dan: Hoe meet je dit? Het VitaliteitQuotient doet dit en geeft antwoord op de belangrijkste vragen van werkgevers én werknemers omtrent vitaliteit, leefstijl en gezondheid.

Goede vitaliteit voorkomt ziekte en ziekteverzuim van werknemers. Ziekteverzuim (of naderend verzuim) is voor zowel de werknemer als werkgever vervelend en kan (zeker op grote schaal) een organisatie ontwrichten. Denk aan ziekenhuizen waar de afgelopen maanden het ziekteverzuim opliep naar 20%.

Vitale medewerkers vormen ook een goed functionerende en vitale organisatie. Hoe bereikt u dat? Vitaliteit is meer dan sporten of gezond eten alleen. Uw vitaliteit wordt bepaald door veel factoren. Omdat vitaliteit een containerbegrip is geworden, heeft Vitaliteit Groep Nederland de volgende definitie geformuleerd: 

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid
om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk"
 

20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z-w versie9 003 DEF KleinKapitaal

 

Het VitaliteitQuotiënt (VQ) is een persoonlijke indicatie van de algehele vitaliteit (en dus weerbaarheid) van de zorgconsument en dus uw medewerker. Het VQ is gebaseerd op zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) vitaliteit, alsook op de omgeving (omstandigheden), zoals woon-, werk-, sociale, maatschappelijke, financiële en juridische situatie.

Binnen een organisatie wordt hiervoor de VQ-analyse ingezet, onderdeel van Human Capital Performance. 


Het VitaliteitQuotient is een digitale vragenlijst (ruim 70 vragen op het gebied van mentaal en fysieke gezondheid en dynamische omgevingsfactoren), een interview (vraaggesprek) en een waardevol individueel VQ-rapport wat toegelicht wordt in een persoonlijk gesprekGa voor meer informatie naar www.vitaliteitquotient.nl 


20210201 GCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand


 

Een eerste vrijblijvende afspraak, via een telefonisch contact of een beeldbelafspraak, kan in deze coronatijd veel duidelijkheid geven. Voor zowel de opdrachtgever als de Vitaliteit Consultant is daarna een persoonlijke afspraak op locatie van belang voor wederzijds vertrouwen en uiteraard om de werkplek van de opdrachtgever te leren kennen.  

Voor direct contact kunt u bellen of mailen met onze senior Vitaliteit Consultant Martin Jan Melinga, Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en is tevens directeur Human Capital Performance.

 


 

U kunt natuurlijk ook eerst verder lezen bij HCP-adviesHCP-traject en/of HCP-nazorg in het menu van deze website

 
 20200615 Campagne Egg VGNL Banner kolom
klik op het logo voor contact met
één van de Vitaliteit Consultants
 


20200327 Banner volg opleiding Vitaliteit Groep sterren 002

20200202 Beeldmerk VQ  gratis Test V2 002 250p IGZ HP