Wat heeft het leven voor zin

Steeds minder mensen zijn aangesloten bij een kerk of bij een groep met duidelijke regels wat betreft normen, waarden, overtuigingen en leven. Hierdoor kunnen mensen zich stuurloos en verloren voelen.

Vragen als “Wat heeft mijn leven voor zin?”, “Waarom leef ik eigenlijk?”, “Wat moet ik met mijn leven?” kunnen dan een rol spelen. Wanneer het antwoord op (één van) deze vragen onbeantwoord blijft, kan dit het gevoel van eigenwaarde aantasten en uiteindelijk leiden tot depressie.


20180901 Schema Vitaliteitfactor z-w DEF3

Zingeving is het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Zingeving kan gebaseerd zijn op geloof, rede en esthetiek.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren”. Je vertelt dat je bent opgevoed in een gereformeerd gezin. De regels waren duidelijk, er was structuur en bepaalde dingen ‘deed je niet’, omdat dit ‘onfatsoenlijk’ was. Eenmaal volwassen vond je de regels van de kerk benauwend en heb jij je losgemaakt van het geloof of in ieder geval van de kerk.

Dit heeft lang als een bevrijding gevoeld, maar nu je ouder wordt, ben je ‘de weg kwijt’. Je hebt geen vervanging kunnen vinden voor de duidelijke regels uit je opvoeding, waarvan je je hebt afgekeerd, maar die wel richting gaven aan jouw leven. Je bent zoekende naar ‘houvast’, naar een richting in je leven, een doel.zingeving en vitaliteit - de denker - vitaliteitgroep.nlVoorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Levensvraagstukken
  • Geloofsvraagstukken
  • Burn-out
  • Depressie

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer jouw Vitaliteitfactor (test + gesprek) is vastgesteld, zou het zomaar kunnen dat je op meer deelgebieden van je vitaliteit problemen ervaart.
Uit de resultaten van de Vitaliteitfactor, wordt al snel duidelijk wat er specifiek voor jou nodig is om je (mentale) vitaliteit te verbeteren of te herstellen.

Met een coach kun je onderzoeken wie je bent, wat jouw wensen en mogelijkheden zijn, wat je levensdoel is en hoe je dit kunt bereiken. Naast begeleiding, kun je middels trainingen of workshops dichter bij jezelf komen en je weg weer voor je zien. Onze Vitaliteit Experts bieden tevens preventie en nazorg.
20180901 Banner Kennis en opleiding VGNL def


20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

 
Met de IGZ+ TEST krijgt u een indicatie van
uw Vitaliteit (mentaal | fysiek | omgeving)


De IGZ+ TEST is onderdeel van Campagne
Check Je Vitaliteit van stichting IGZ+
(er zijn geen kosten verbonden aan deze test)

20180901 LOGO IGZ TEST NIEUW Z-W DEF