OPLEIDINGEN | LEZINGEN | WORKSHOPS

Als professional heeft u het een en ander kunnen lezen over het VitaliteitQuotiënt. Omdat ook u met mensen (samen)werkt, wilt u dit universele instrument om vitaliteit te meten, gebruiken in uw praktijk, organisaties of instelling.

Als kennis- en opleidingsinstituut voor Leefstijl Gezondheidszorg hebben wij veel kennis en ervaring te delen en een assortiment aan opleidingen en workshops. De basis is de opleiding VQ (Vitaliteit) Expert. Met deze basisopleiding kunt u zich zowel in de breedte als diepte specialiseren. De Vitaliteit Groep verzorgt ook workshops en lezingen over Leefstijl Gezondheidszorg en het VitaliteitQuotiënt. Tot eind 2022 is het volgen van de opleiding VQ Expert (inclusief specialisaties) exclusief bij Vitaliteit Groep Nederland te volgen of intern bij organisaties (denk aan werkgevers, HR-professionals, zorginstellingen et cetera).


20200301 VGNL Opleiding Vitaliteit Groep V1 p600

BASISOPLEIDING VQ-EXPERT

De basis voor alle andere opleidingen van Vitaliteit Groep Nederland is de opleiding VQ (VitaliteitQuotiënt) Expert. Vanuit deze opleiding kunt u zich specialiseren. Met de kennis (en ervaring van de opleiding) beheerst u het VitaliteitQuotiënt, weet u wat Leefstijl Gezondheidszorg inhoudt en voor u als professional kan betekenen en kunt u de zorgconsument begeleiden binnen Leefstijl Gezondheidszorg.

Daarnaast is het mogelijk om samen met de Vitaliteit Cosultant een bijdrage te leveren aan de VQ Vitaliteit Analyse, het VitaliteitQuotiënt voor werkgevers en werknemers. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het werkgeversgedeelte de VQ Vitaliteit Analyse.SPECIALISATIE

Wanneer u na de opleiding VQ-Expert besluit te specialiseren, zijn er twee mogelijkheden: u werkt direct met zorgconsumenten in één van onderstaande functies en volgt de opleiding Vitaliteit Expert of u werkt bij of met werkgevers en u doet de opleiding tot Vitaliteit Consultant.

In de rechterkolom ziet u een overzicht van de opleidingsmogelijk- heden. U kunt de opleiding van uw keuze aanklikken voor meer informatie. Professionals die met mensen werken, werken met het VitaliteitQuotiënt:

20200202 Beroepenoverzicht Leefstijl Gezondheidszorg PRINT Nieuw

Als kennis- en opleidingsinstituut binnen Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ) is Vitaliteit Groep Nederland gericht op kennisoverdracht met betrekking tot het VitaliteitQuotiënt. Dit unieke intake-instrument is, wat ons betreft, de nieuwe norm binnen de gezondheidszorg. 


Tijdens de opleiding tot Vitaliteit Expert wordt de LGZ-zorgverlener geschoold om de maximale capaciteit uit dit unieke intake- en preventie-instrument te halen. De Vitaliteit Groep biedt naast de post-hbo-opleiding Vitaliteit Expert ook samenwerking, begeleiding en advies. Na de basisopleiding zijn vervolgopleidingen (of modules) mogelijk, zoals de opleiding tot Vitaliteit Consultant. Deze (zelfstandig) professional werkt voor organisaties en ondernemingen.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002
 
Bij elke opleiding van Vitaliteit Groep Nederland staan de zorgconsument en het VitaliteitQuotiënt centraal. De werknemer is ook een zorgconsument vandaar dat het VitaliteitQuotiënt individueel wordt berekend bij werkgevers en collectief wordt toegepast middels de VQ Vitaliteit Analyse. Hiermee wordt rekening gehouden met de geldende AVG en is de vertrouwelijkheid van de gegevens van de zorgcomnsument vanzelfsprekend.Aanvullende Leefstijl Gezondheidszorgopleidingen (maatwerk)

Voor professionals (zzp of in loondienst) verzorgt Vitaliteit Groep Nederland ook opleidngstrajecten los van de opleiding VQ-Expert. Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ) is nog een onontgonnen gebied voor veel organisaties, ondernemingen en de overheid.

Onze Vitaliteit Consultants maken graag kennis met u om een opleidingstraject te realiseren. Van onderneming en organisatie, van praktijk tot ziekenhuis, overal is Leefstijl Gezondheidszorg breed inzetbaar. Vitaliteit Groep Nederland werkt samen met andere organisaties die een meerwaarde geven aan onze organisatie op het gebied van vitaliteit  en Leefstijl Gezondheidszorg.

Tenslotte
Wanneer u overweegt één van de opleidingen te gaan volgen, raden wij u aan het rapport van stichting IGZ Plus te downloaden en te lezen (of in ieder geval de samenvatting).'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040'
Het rapport van Stichting IGZ Plus omschrijft in 175 pagina's waarom onze huidige, reguliere gezondheidszorg (en haar visie) niet meer voldoet in de 21ste eeuw en wat anders zou moeten en/of kunnen. Vitaliteit Groep Nederland is trots dat zij een bijdrage heeft kunnen leveren aan de realisatie van Leefstijl Gezondheidszorg middels haar medewerking aan het rapport, ontwikkeling van het VitaliteitQuotiënt en haar opleidingsaanbod. Van het rapport van stichting IGZ Plus is ook een verkorte versie (samenvatting) beschikbaar. 
Klik op de afbeelding in de rechterkolom en download het rapport of de samenvatting. 

Uiteraard zijn wij beschikbaar om een persoonlijke toelichting te geven wat betreft uw huidige situatie. Na lezing van het rapport kunt u contact opnemen met Martin Jan Melinga (contactpagina).