VF Vitaliteit Analyse voor werknemers en werkgevers

Vitaliteit Groep Nederland heeft zich toegelegd op de advisering van organisaties en ondernemingen op het gebied van vitaliteit en de toepassing van Intergrale Gezondheidszorg Plus in de zakelijke markt. Ondernemingen en organisaties hebben steeds meer behoefte aan duidelijkheid omtrent het welzijn en de vitaliteit van hun medewerkers. Tenslotte, medewerkers die het naar hun zin hebben, presteren beter en zorgen voor harmonie binnen de organisatie.


Advisering Vitaliteit Consultants 011 600p


 

Tot nu toe was er geen instrument (of methode) waarmee het welzijn van mensen binnen een organisatie kon worden gemeten. De collectieve Vitaliteitfactor, Vitaliteit Analyse, is dat universele instrument dat kan worden toegepast binnen elke organisatie of onderneming. 

 

Vitaliteit Analyse & de Vitaliteitfactor

Zoals de Vitaliteitfactor werkt voor de zorgconsument, zo werkt de Vitaliteit Analyse voor organisaties en ondernemingen. De Vitaliteitfactor is een digitale test, gecombineerd met een gesprek met de Vitaliteit Expert en leidt tot uitgebreid advies. Dit zelfde geldt voor organisaties, waarin de Vitaliteit Analyse wordt uitgebreid met een nultraining en een eindtraining.

Advisering implementatie IGZ Plus

Naast de Vitaliteit Analyse biedt de Vitaliteit Groep ook adviestrajecten inzake de implementatie van Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+) binnen organisaties (overheid, gemeenten, zorg-, GGZ- instellingen en andere organisaties). IGZ+ is een andere manier van denken binnen organisaties. Niet meer symptoom-, maar oorzaakgericht, geen seriële begeleiding en behandeling, maar parallel. IGZ+ is de nieuwe norm binnen de gezondheidszorg en binnen organisatieadvies.WERKGEVERS - WORDCLOUDEén aanspreekpunt: de Vitaliteit Consultant

De organisatie heeft één aanspreekpunt: de Vitaliteit Consultant. Gedurende het gehele traject is hij/zij betrokken bij de Vitaliteit Analyse, die wordt uitgevoerd binnen de organisatie. Voor het traject staat maximaal drie maanden en kan worden herhaald en worden aangevuld met trainingen of complementaire coaching. Meer hierover lees je op onze speciale website www.vitaliteitanalyse.nl 

Centrale rol in het traject: de Vitaliteit Expert

De individuele Vitaliteitfactor-gesprekken met medewerkers worden uitgevoerd door onze Vitaliteit Experts. Per organisatie zijn naast de Vitaliteit Consultant (afhankelijk van de grootte van de organisatie) drie tot vijf Vitaliteit Experts betrokken, die in teamverband samenwerken met de Vitaliteit Consultant. De Vitaliteit Expert heeft een vertrouwensrelatie met de medewerkers, waardoor de Vitaliteit Analyse optimaal kan worden uitgevoerd. Zie ook www.vitaliteitanalyse.nl 


 

Advies en voorlichting zorgconsument en gemeente

De Vitaliteit Expert heeft een belangrijke rol in het realiseren van Integrale Gezondheidszorg Plus op lokaal niveau. In veel steden en gemeenten is behoefte aan de Vitaliteitfactor Adult (18-65 jaar), de Vitaliteitfactor Senior (65+) of de Vitaliteitfactor Junior (8-18 jaar). 

Gemeenten hebben sinds 2016 de coördinerende rol overgenomen in het kader van jeugdzorg en ouderenzorg. Veel gemeenten hebben nog niet de juiste weg gevonden bij de begeleiding van deze doelgroepen. Vitaliteit Experts bieden veel mogelijkheden binnen deze gemeenten. Dit kan in eerste instantie een presentatie of een lezing zijn. Tevens kunt u met de gemeente een proefproject starten, bijvoorbeeld met de medewerkers zelf. 

De Vitaliteitfactor biedt veel mogelijkheden voor een betere (en vaak betaalbare) begeleiding en behandeling. Meer weten over de opleiding tot Vitaliteit Expert, klik op onderstaande banner. Vitaliteit Groep Nederland, het eerste kennis- en opleidingsinstituut binnen IGZ+.


20190301 Banner Vergroot je kennis en word Vitaliteit Expert VGNL 001