Visie- en beleid 2020-2040 | Realisatie Leefstijl Gezondheid(szorg)

Door scheiding van fysieke (lichamelijke) en mentale (psychische) zorg wordt er nauwelijks informatie gedeeld of samengewerkt. 

De huidige reguliere gezondheidszorg (Zorg en GGZ) en complementaire hulp- en dienstverlening (dynamische omgeving) werken op eilanden in een oceaan van bijna 17,5 miljoen zorgconsumenten. 

Het resultaat: onvolledige en/of onjuiste diagnoses, inadequate/inefficiënte behandeling en begeleiding en draaideurpatiënten.


20200404 Visie- en beleid Vitaliteit Groep Connecting V2 800P BASIS Realisatie Leefstijl Gezondheidszorg


Door realisatie van Leefstijl Gezondheidszorg ontstaat een betere, inclusieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg op de lange termijn. Bovendien wordt jaarlijks 5-20 miljard euro bespaard op de kosten van de gezondheidszorg, zeker door een juiste toepassing van preventie en nazorg.



Wat is Leefstijl Gezondheidszorg
Leefstijl Gezondheidszorg onstaat door het opheffen van de scheiding tussen fysieke en mentale gezondheidszorg en het toevoegen van complementaire hulp- en dienstverlening in het kader van onze dynamische omgeving. Bruggen slaan tussen de vele eilanden die onze reguliere gezondheidszorg nu kent. 

Dit is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat fysieke en mentale gezondheid van invloed zijn op elkaar. Wanneer hier de gevolgen uit onze dynamische omgeving aan worden toegevoegd, komt de kwaliteit van leven in het gedrang.

Overigens bevestigen de gevolgen van de coronacrisis (helaas pijnlijk en op grote schaal) het Rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg'. In het rapport worden inviduele gevolgen voor de zorgconsument omschreven, nu (corona) is sprake van collectieve gevolgen. 

Het rapport is niet in één pagina samen te vatten, de relevantie van het rapport is wel duidelijk. Dat was het voor de coronacrisis, tijdens de crisis en na de crisis. Klik op bovenstaande link en download het rapport om inzicht te krijgen in de werkwijze van Leefstijl Gezondheidszorg.

Wanneer u op onderstaande banner klikt kunt u het bijbehorende Manifest tekenen, reeds ruim 32.500 mensen gingen u voor.


Banner Manifest nieuwe pexels photo 2893687 perspectief toekomst V1A



Werkgevers en werknemers
Zowel werkgevers als werknemers zijn zorgconsumenten. Binnen Leefstijl Gezondheidszorg zijn alle werknemers (inclusief zorgverleners) ook zorgconsument. De unieke coronacrisis doet ons allemaal realiseren dat ons leven en onze maatschappij niet maakbaar zijn, wat wordt veroorzaakt door een gevaar van buitenaf. De nieuwe realiteit.

De filosofie had voor en tijdens de coronacrisis een rol kunnen spelen en kan dat zeker na corona. Regering en parlement hebben nu andere zaken aan hun hoofd, werkgevers en werknemers kunnen nu wel al de handen ineen slaan. De coronacirisis heeft er voor gezorgd dat miljoenen mensen thuis zijn komen te zitten (al dan niet thuiswerkend). De vitaliteit van werkgevers (organisaties, instellingen en ondernemingen) en hun werknemers wordt op de proef gesteld. 

Toepassing van Leefstijl Gezondheidszorg bij ondernemingen zou juist nu hoog op de agenda moeten staan. Hoe gaan we aan het werk tijdens de anderhalve meter economie? Hoe lang gaat het duren voordat een 'normale' economie weer realiteit gaat worden? Honderden vragen, één antwoord: VQ Vitaliteit Analyse. Werkend met de feiten van nu en werkend naar de toekomst.

Bestuursvoorzitter Dick Benschop van Schiphol zei op 18 april 2020 dat het vliegverkeer pas in 2023 (of later) weer op het oude niveau zal zijn. Voor vliegverkeer kan dat zo zijn, voor de meeste werkgevers kan dit eerder. Lees verder onder de kopjes Visie en Beleid van het Visie- en Beleidsplan. 

Vitaliteit Groep NL heeft in 2021, in de coronacrisis, al de volgende stap gezet: 


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002 
 
Human Capital Performance
Op basis van het Rapport van stichting IGZ Plus introduceert Vitaliteit Groep Nederland in het voorjaar van 2021 het collectieve VitaliteitQuotient (VQ): Human Capital Performance voor werkgevers en werknemers.
 
De gezondheidszorg veranderen kost jaren, de toepassing voor werkgevers en werknemers is nu al beschikbaar.
 
Check www.humancapitalperformance.nl voor meer informatie. 


 

Onze opleidingen zijn weer gestart

Vanaf 1 maart 2022 worden de
opleidingen weer coronaproof gegeven. U kunt zich nu aanmelden.
 
Banner opleidingen coronaproof pexels photo 4559524 tafeltje laptop buiten V1  Klik op de afbeelding en check de opleidingsinformatie (coronaproof)
 
 
Maak kennis met
Human Capital Performance

hybride vitale dienstverlening
voor werkgevers en werknemers 
 20200615 Campagne Egg VGNL Banner kolom


20200327 Banner volg opleiding Vitaliteit Groep sterren 002