Een heldere kijk op gezondheid & vitaliteit

De Vitaliteit Groep is hét kennis- en opleidingsinstituut binnen Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+). De organisatie verzorgt opleidingen voor (zelfstandige) professionals die werkzaam willen zijn binnen IGZ+. De Vitaliteit Groep ontwikkelde de Vitaliteitfactor als universeel intake-instrument voor professionals. Binnen de opleiding tot Vitaliteit Expert wordt naast vaardigheden omtrent de Vitaliteitfactor ook de filosofie achter IGZ+ gedoceeerd. 

Met de ontwikkeling van de VitaliteitQuotiënt als basis heeft de Vitaliteit Groep drie kernactiviteiten:

Advisering  bij de implementatie van Vitaliteit en Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+) bij organisaties, ondernemingen en overheid.

Begeleiding  van IGZ+ zorgverleners, ondernemingen en organisaties

Cursussen, trainingen en opleidingen  van eendaagse Workshop tot de opleiding tot Vitaliteit Expert of Vitaliteit Consultant

Klik op één van de onderstreepte woorden hierboven om naar de specifieke pagina te gaan van onze kernactiviteiten of lees hieronder verder over de VitaliteitQuotiënt, het hart van Vitaliteit Groep Nederland en haar samenwerking met Stichting IGZ+.


samenwerken-twee vrouwen-lachend-rood shirt
 

Definitie Vitaliteit

Vitaliteit is anno de 21ste eeuw een containerbegrip geworden en dat vraagt om een duidelijke definitie. Vitaliteit is meer dan voldoende bewegen en gezond eten alleen. De definitie van vitaliteit, basis voor de Vitaliteitfactor, is door de Vitaliteit Groep als volgt gedefinieerd: 


"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid
om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk."VITALITEITQUOTiËNT

Het VitaliteitQuotiënt is een persoonlijke indicatie van de algehele vitaliteit (en dus weerbaarheid) van iemand. De VitaliteitQuotient is gebaseerd op zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) vitaliteit, alsook op de omgeving (omstandigheden), zoals woon-, werk-, sociale, maatschappelijke, financiële en juridische situatie. 

Lees meer over de Vitaliteitfactor op onze website www.vitaliteitquotiënt.nlVitaliteit Groep Nederland werkt samen met Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+) om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Stichting IGZ+ is initiatiefnemer van de campagne 'Check Je Vitaliteit' en heeft het Rapport: Realisatie Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040 gepubliceerd op 20.02.2020. Op deze site kun je kennismaken met een eenvoudige versie van de VitaliteitQuotiënt. Wil jij weten hoe vitaal je bent?

Doe de gratis VQ TEST (klik op logo hieronder)

20200202 Beeldmerk VQ  gratis Test V2 002 250p IGZ HP
(De gratis VQ TEST is een indicatie van je werkelijke vitaliteit en is geen vervanging van de VitaliteitfQuotiënt, waarbij je een gesprek hebt met een professional en waardevol advies krijgt.)De VitaliteitQuotiënt | voor alle leeftijden

De VitaliteitQuotiënt komt tot stand na het beantwoorden van een digitale vragenlijst gevolgd door een vraaggesprek (intake) van 50 minuten met één van onze Vitaliteit Experts. Tijdens dit vraaggesprek wordt doorgevraagd op (enkele) antwoorden.  De Vitaliteit Expert geeft je een gedegen advies voor begeleiding of behandeling om jouw vitaliteit te verbeteren of om aan te geven hoe jij je vitaliteit in stand houdt. De resultaten en het advies worden verwerkt in een uitgebreide rapportage. 

De VitaliteitQuotiënt (voor alle leeftijden) is er in 3 versies:

1. Junior | 8 - 18 jaar                   2. Adult | 18 - 65 jaar                   3. Senior | 65 plus

(klik voor meer informatie op één van de links, je gaat naar www.vitaliteitquotient.nl


20180901 Samenwerkende Vitaliteit Experts - Over OnsMultidisciplinaire teams

Vitaliteit Experts en hun externe collega’s vormen multidisciplinaire teams en begeleiden naar mentale en fysieke gezondheid rekeninghoudend met hun omgeving en, indien nodig, financiële en juridische hulpverlening. Daarnaast worden gezins-/familieleden, vrienden etc. waar mogelijk betrokken bij de begeleiding van onze cliënten. 

Door deze totaalaanpak kunnen klachten snel en doeltreffend worden aangepakt en is de kans op terugval kleiner dan bij (alleen) de reguliere behandeling van klachten, zoals binnen de huidige GGZ en Zorg gangbaar is.

 


Banner VGNL Optie 1 EN TEKST