Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS

20180322 Tussenbanner Check Je Vitaliteit en VGNL basis

Vitaliteit Groep Nederland

De Vitaliteit Groep is het kennis- en opleidingsinstituut binnen Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+). De organisatie verzorgt opleidingen voor (zelfstandige) professionals die werkzaam willen zijn binnen IGZ+. De Vitaliteit Groep ontwikkelde de Vitaliteitfactor als universeel intake-instrument voor professionals. Binnen de opleiding tot Vitaliteit Expert wordt naast vaardigheden omtrent de Vitaliteitfactor ook de filosofie achter IGZ+ gedoceeerd. 

Met de ontwikkeling van de Vitaliteitfactor als basis heeft de Vitaliteit Groep drie kernactiviteiten:

  • Opleiding van professionals tot ZZP-Partner Vitaliteit Groep NL, (Master) Vitaliteit Expert, Vitaliteit Consultant, Trainer of Regiomanager

  • Begeleiding van IGZ+ zorgverleners, ondernemingen en organisaties

  • Advisering bij de implementatie van Vitaliteit en Integrale Gezondheid Plus (IGZ+) bij organisaties, ondernemingen en overheid.

Klik op één van de onderstreepte woorden hierboven om naar de specifieke pagina te gaan van onze kernactiviteiten of lees hieronder verder over de Vitaliteitfactor, het hart van de organisatie Vitaliteit Groep Nederland en haar samenwerking met stichting IGZ+.


 
Samenwerken met de Vitaliteit Groep 004 Banner 600p v2
 


Definitie Vitaliteit

Vitaliteit is anno 2017 een containerbegrip dat vraagt om een duidelijke definitie. Vitaliteit betekent niet alleen voldoende bewegen en gezond eten. De definitie van Vitaliteit, basis voor de Vitaliteitfactor, is door de Vitaliteit Groep als volgt gedefinieerd: 


20180222 Definitie Vitaliteit Vitaliteitfactor DEF


De Vitaliteitfactor

De Vitaliteitfactor is een persoonlijke indicatie van de algehele vitaliteit (en dus weerbaarheid) van iemand.  De Vitaliteitfactor is gebaseerd op zowel psychische als fysieke vitaliteit, alsook op de omgeving (omstandigheden), zoals woon-, werk-, sociale, maatschappelijke, financiële en juridische situatie.

De Vitaliteitfactor komt tot stand na het beantwoorden van een digitale vragenlijst gevolgd door een vraaggesprek (intake) van 50 minuten met één van onze Vitaliteit Experts. Tijdens dit vraaggesprek wordt doorgevraagd op (enkele) antwoorden.  De Vitaliteit Expert geeft je een gedegen advies voor begeleiding of behandeling om jouw vitaliteit te verbeteren of om aan te geven hoe jij je vitaliteit in stand houdt. De resultaten en het advies worden verwerkt in een uitgebreide rapportage. 

Er zijn 3 versies (voor alle leeftijden) van de Vitaliteitfactor:

1. Vitaliteitfactor Junior | 8 - 18 jaar 
2. Vitaliteitfactor Adult | 18 - 65 jaar
 
(klik voor meer informatie op één van de links, je gaat naar www.vitaliteitfactor.nl)

Vitaliteit Groep Nederland werkt samen met Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+) om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Stichting IGZ+ is initiatiefnemer van de campagne 'Check Je Vitaliteit', op deze site kun je kennismaken met een eenvoudige versie van de Vitaliteitfactor. Wil jij weten hoe vitaal je bent?

Doe de IGZ+ TEST | Nieuw in 2018, kies uit: JUNIOR | ADULT | SENIOR: 

20180317 IGZ doe de test button ALLE LEEFTIJDEN Basis 003
(De IGZ+ TEST is een indicatie van je werkelijke vitaliteit en is geen vervanging van de Vitaliteitfactor, waarbij je een gesprek met een professional hebt en waardevol advies krijgt.)


samenwerken-twee vrouwen-lachend-rood shirt

 
Multidisciplinaire teams (onze Vitaliteit Experts en hun externe collega’s) begeleiden naar mentale en fysieke gezondheid en bieden, indien nodig, financiële en juridische hulpverlening. Daarnaast worden gezins-/familieleden, vrienden etc. waar mogelijk betrokken bij de begeleiding van onze cliënten. Door deze totaalaanpak kunnen klachten snel en doeltreffend worden aangepakt en is de kans op terugval kleiner dan bij (alleen) de reguliere behandeling van klachten, zoals binnen de huidige GGZ en Zorg gangbaar is.

Het bepalen van de Vitaliteitfactor (test + gesprek + uitgebreide rapportage) voor de zorgconsument kost: € 249,-. inclusief btw

Tot en met 31 augustus 2018 bieden wij de Vitaliteitfactor aan voor een introductieprijs van € 199,- (inclusief btw), oftewel: 20% korting. 

(Normale prijs: €249,- incl.btw). Deze introductieaanbieding is geldig t/m 31 augustus 2018)Opbouw en werkwijze Vitaliteitfactor

De Vitaliteitfactor is de spil waar Vitaliteit Groep Nederland om draait, zowel qua opleidingspakket, begeleiding als advies. Onderstaand kun je in vogelvlucht lezen wat de Vitaliteitfactor is en wat deze kan betekenen voor de gezondheid en het welzijn van de zorgconsument. Zorgconsumenten vinden meer informatie over de campagne Check Je Vitaliteit op de website www.vitaliteitfactor.nl. Deze website informeert tevens hoe jij je vitaliteit kunt verbeteren.

 
Mentale en fysieke gezondheid zijn niet los van elkaar te zien. Mentale klachten kunnen fysieke klachten veroorzaken en andersom. Daarnaast zijn de omgevingsfactoren (gezin, leefsituatie, werk, inkomen, financiële of juridische problemen e.d.) van belang bij het ontstaan en dus ook bij de aanpak van mentale klachten. 


20180321 Banner opleidingen VGNL - andere kijk op VF DEF