Organisatie: Definities | Activiteiten | Opleidingen
Nu u met ons heeft kennisgemaakt, leggen wij op deze pagina uit hoe, wat en waarom wij werken met Leefstijl Gezondheid. Leefstijl en ons gedrag zijn essentieel voor onze gezondheid.
 

De coronacrisis bevestigt het feit dat iedere Nederlander zijn/haar VitaliteitQuotiënt zou moeten kennen. Tenslotte moet u wel weten wat er aan uw leefstijl zou moeten veranderen. Leefstijl is meer dan bewegen en verantwoorde voeding. 


VitaliteitQuotient Perspectief pexels photo 2460534 reflectie BASIS DEF2Het VitaliteitQuotiënt kent 11 deel- of leefgebieden binnen de hoofdgebieden Mentale (psychische) Gezondheid, Fysieke (lichamelijke) Gezondheid en uw dynamische Omgeving.

In bovenstaande afbeelding kunt u zien op welke gebieden het VitaliteitQuotiënt wordt gemeten. Om met het VQ te kunnen werken is opleiding nodig. Definities Vitaliteit & Gezondheid
Om een beeld te krijgen van Vitaliteit Groep Nederland als kennis- en opleidingsinstituut is het belangrijk om een aantal definities te verduidelijken, die op deze site, in onze brochures en binnen de opleidingen worden gebruikt.

Definitie Vitaliteit

Vitaliteit is anno de 21ste eeuw een containerbegrip en dat vraagt om een duidelijke definitie. Vitaliteit is meer dan voldoende bewegen en gezond eten alleen.

De definitie van vitaliteit, basis voor het VitaliteitQuotiënt, is door Vitaliteit Groep Nederland als volgt gedefinieerd: 

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid
om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk"
 

 
Definitie Gezondheid
Deze definitie is door stichting IGZ Plus geformuleerd op basis van de definitie van gezondheid van het WHO uit 1948:

"Gezondheid is de individuele situatie waarin de fysieke, mentale en sociaal-maatschappelijke kwaliteit van leven, zoveel mogelijk onder eigen regie en verantwoordelijkheid, is geoptimaliseerd en niet slechts de afwezigheid van ziekte of beperking."
 

Vitaliteit Groep Nederland hanteert vanaf 20.02.2020 deze definitie van stichting IGZ Plus binnen haar visie en beleid. 


 

Kernactiviteiten Vitaliteit Groep Nederland

Naast onze al eerder genoemde hoofdactiviteit (samenwerken) definieren wij op deze pagina onze kernactiviteiten, waarmee wij onze kennis met u delen:
 

Advisering op het gebied van Vitaliteit, Leefstijl en Gezondheid. Onze advisering richt zich op (zelfstandig) professionals, ondernemingen en bedrijven, organisaties, (zorg)instellingen en de overheid.  

Dit start met voorlichting op het gebied van Leefstijl Gezondheid en kennismaking met het VitaliteitQuotiënt 


 

Opleiding in het kader van Leefstijl Gezondheid, leeftijl en vitaliteit in het bijzonder. Het aanbod loopt van eendaagse workshops tot gespecialiseerde opleidingen voor (zelfstandig) professionals.

Klik op de link naar de pagina 'Opleiding' voor meer informatie.Begeleiding van (zelfstandig) professionals die Leefstijl Gezondheidszorg willen implementeren binnen hun praktijk en/of willen samenwerken met Vitaliteit Groep Nederland.

Nieuw binnen Human Capital Performance: HCP-nazorg 

klik op onderstaande afdeling voor onze HCP-brochure werkgevers


20210915 Brochure HCP nieuwe pexels photo 1935854 parapluu in de woestijn bol versie001