ONDERNEMINGSPLAN 2020 - 2025 | KERNACTIVITEIT: BEGELEIDINGBegeleiding is de kernactiviteit die naadloos aansluit bij Advisering en Opleiding. Uit de laatstgenoemde diensten volgt meestal een begeleidingstraject. Begeleiding kan ook zonder de eerdere kernactiviteiten worden geboden. De (toekomstige) realisatie van Leefstijl Gezondheidszorg in Nederland en de realisatie van VQ Vitaliteit Centra zijn voorbeelden waarbij begeleiding wordt gecombineerd met onze faciliterende rol. 

Begeleiding is altijd kennisdelend gericht (aanvullende opleiding) en heeft tevens een adviserend aspect. Een hybride vorm van dienstverlening, die collectief of indvidueel kan worden toegepast.


20200424 Ondernemingsplan Vitaliteit Groep Connecting V2 800P BASIS Dienstverlening Begeleiding

BEGELEIDING - aanvullend op ADVISERING

Vitaliteit Groep Nederland heeft een breed pakket aan adviesdiensten, van eenmalig advies tot het VQ Vitaliteit Programma. In al die trajecten komt een moment dat begeleiding het gaat overnemen van advisering. Een werkgever die werkt met onze diensten en die in de toekomst wil blijven gebruiken, wordt begeleid om het VitaliteitQuotiënt zelfstandig uit te voeren binnen zijn of haar organisatie.

Dit vraagt in eerste instantie om intensieve begeleiding en zal afnemen tot beperkte beleiding op het moment de werkgever er klaar voor is. De Vitaliteit Consultant kan deze begeleiding als zzp'er uitvoeren. Een vorm van detachering (voor bepaalde tijd) is eveneens mogelijk.BEGELEIDING - aanvullend op OPLEIDING

Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ) is nieuw voor de meeste (zelfstandige) professionals, organisaties en ondernemingen. Wanneer een (zelfstandig) professional de opleiding VQ-Expert, of een specialisatie daarop, succesvol heeft afgerond, heeft hij of zij het certificaat behaald. De post-hbo-opleiding VQ-Expert is echter vergelijkbaar met een rijbewijs. Het echt leren rijden begint pas als het rijbewijs is gehaald. Dat geldt ook voor het certificaat 'VQ-Expert'. 

Vitaliteit Groep Nederland biedt daarom voor deze professionals en organisaties maatwerk begeleiding en, wanneer nodig, aanvullende opleidingen die aansluiten op de specfieke branche. Het VitaliteitQuotIënt is uinverseel en kan binnen verschillende branches problematieken en mogelijkheden blootleggen.BEGELEIDING - VQ VITALITEIT CENTRA

Realisatie van regionale VQ Vitaliteit Centra is een voordeel voor de participanten en voor Vitaliteit Groep Nederland. Om deze centra succesvol te realiseren, participeert Vitaliteit Groep Nederland in elk centrum met een opleidingscentrum. Hiermee zet de groep een landelijk netwerk van professionals op.

De participerende (zelfstandige) professionals en organisaties krijgen van Vitaliteit Groep Nederland daarom zowel collectieve als individuele begeleiding om dit succes te verwezenlijken. Juist door de coronacrisis is er meer vraag naar samenwerking. Een VQ Vitaliteit Centrum is daarom ideaal en, door het gebruik van het VitaliteitQuotiënt, de basis voor samenwerking binnen Leefstijl Gezondheidszorg en diensten voor werkgevers.


20200309 Tussenbanner IGZ Plus site Rapport Revolutie of evolutie in gezondheidszorg V4BEGELEIDING - REALISATIE LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG 2020-2040

Zoals in het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg' omschreven, is het belangrijk zo snel mogelijk te starten met Leefstijl Gezondheidszorg. Gezien de coronacrisis zal er wellicht enige vertraging optreden. De crisis heeft ook aangetoond dat de conclusies van het rapport worden bevestigd. Waar het rapport is gericht op de individuele zorgconsument, is nu heel Nederland (en de rest van wereld) overtuigd van het feit dat gezondheid niet alleen fysiek is, maar ook invloed heeft op onze mentale welzijn en andere aspecten van ons leven.

Vitaliteit Groep Nederland staat dan ook klaar, wanneer de overheid het besluit mag nemen, om organisaties binnen Leefstijl Gezondheidszorg te begeleiden, professionals op te leiden en ad hoc de overheid, instellingen en organisaties van advies te voorzien. Vitaliteit Groep Nederland werkt hierin nauw samen met Stichting IGZ Plus, die het rapport heeft gepubliceerd. 
  

Onze opleidingen zijn weer gestart

Vanaf 1 maart 2021 worden de
opleidingen weer coronaproof gegeven. U kunt zich nu aanmelden.
 
Banner opleidingen coronaproof pexels photo 4559524 tafeltje laptop buiten V1  Klik op de afbeelding en check de opleidingsinformatie (coronaproof)
 
 
Maak kennis met
Human Capital Performance
voor werkgevers en werknemers
 
 20200615 Campagne Egg VGNL Banner kolom
klik op het logo of ga naar
HCP Consultancy Network


20200327 Banner volg opleiding Vitaliteit Groep sterren 002