Nederland gaat nu al bijna een jaar gebukt onder de coronacrisis. Een logisch gevolg is dat het aantal gezondheidsklachten en het ziekteverzuim zijn toegenomen. Mensen ervaren thuis en op het werk meer spanningen. Dit geldt zowel voor de thuiswerkers als de werknemers op locatie.

De mentale gevolgen van de coronacrisis zijn divers. Denk aan corona-moeheid,  geen perspectief zien/hebben of zelfs burn-out en depressie. Ondanks de komst van vaccins ontbreekt het veel mensen aan perspectief op dit moment. Daarnaast weet u (werkgever) niet hoe het met de vitaliteit, de huidige leefstijl en de gezond is gesteld van al uw medewerkers. Medewerkers die ogenschijnlijk géén klachten hebben, houden dit wellicht (beter) verborgen.


20210203 Perspectief pexels photo 1429567 licht aan het eind van de tunnel


Licht aan het eind van de tunnel 

Wat iedere Nederlander nodig heeft is 'licht aan het eind van de tunnel', zoals bovenstaande foto zo mooi weergeeft. Perspectief voor uw medewerkers kan geboden worden door de inzet van Human Capital Performance (HCP). Dit begint met een adviesgesprek en kan resulteren in een HCP-adviesrapport of een HCP-traject. 

Binnen een HCP-adviesrapport komen zaken als perspectief voor u en uw medewerkers ter sprake. Ook wordt besproken wat u nu al doet om de vitaliteit van uw medewerkers te verbeteren en hoe de sfeer binnen uw organisatie wordt ervaren. Voor een HCP-adviesrapport wordt gesproken met leidinggevenden en medewerkers. Iedere medewerker vult bovendien online de vragenlijst VitaliteitQuotiënt in. Met een aantal medewerkers wordt een vraaggesprek (interview) gehouden. Binnen twee weken weet u hoe uw organisatie of onderneming ervoor staat.


20201214 drops of water water nature liquid 40784 banner VGNL BASIS met logo DEF blw rnd2


 

Wat u kunt doen?

De eerste stap naar een vitale(re) organisatie is contact opnemen met één van onze Vitaliteit Consultants voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hij of zij neemt alle mogelijkheden met u door. Vitaliteit Groep NL is volledig coronaproof en kan het HCP-adviesrapport daarom snel uitbrengen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Wellicht speelt bij uzelf en uw medewerkers onzekerheid over de nabije toekomst (tijdens en na corona). Eén van onze Vitaliteit Consultants kan deze onzekerheid (gedeeltelijk) wegnemen met een gedegen advies.

Aspecten van het HCP-adviesrapport:

  • Gesprek met de directie
  • Gesprekken met werknemers (willekeurig)
  • Iedere werknemer doet de digitale VitaliteitQuotient test
  • Er worden een aantal interviews afgenomen
  • Sfeer proeven bij de werkgever
  • Wat doet de werkgever nu al aan vitaliteit, leefstijl en gezondheid van werknemers

 


NB Wanneer u na een HCP-adviesrapport één van onze HCP-vervolgdiensten afneemt, worden de kosten van het adviesrapport in mindering gebracht.  


20210201 HCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand DEF


 

Een eerste vrijblijvende telefonische of beeldbelafspraak kan in deze coronatijd veel duidelijkheid geven. Voor zowel de opdrachtgever als de Vitaliteit Consultant is daarna een persoonlijke afspraak op locatie van belang voor wederzijds vertrouwen en uiteraard om de werkplek van de opdrachtgever te leren kennen.  

Voor direct contact kunt u bellen (06 - 42 93 13 46) of mailen met onze senior Vitaliteit Consultant Martin Jan Melinga.